Äppelfalu

En enkel och ganska snabblagad viktväktarrätt med "falukorv". Äpplet ger frisk smak. Mycket uppskattad och ganska mager middagsrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g falukorv (max 18 %)
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 gul lök
  • 3 msk söt senap
  • 1 tsk dragon
  • ½ dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl riven ost, 17 %
  • ½ dl klippt persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär korven i tunna skivor (jämnt antal). Lägg hälften av skivorna i en ugnsfast form.
  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och riv äpplena. Blanda lök, äpple, senap och dragon i en skål. Fördela röran på korvskivorna och lägg resterande skivor ovanpå.
  3. Rör ut tomatpurén med vatten. Bred detta över korven. Strö över riven ost och gratinera i 20-25 minuter tills osten fått färg. Strö över persilja.
  4. Servera med kokt potatis eller potatismos och råkostsallad.

Kommentarer

Den här rätten gjorde jag till middag igår och den var jättegod. Smaskar inte alls "smalt". Till och med barnen vid bordet mumsade glatt på. Tack ska du ha!

Liknande recept

@emmalona

Emmas Moussaka

En smarrig grekisk middag som får en att längta bort till Medelhavets vackra stränder. Tar sin tid dock men som vi alla vet är…