Tråd:
Tips på fyllningar i bullar

Inlägg

@marre73

Hallonsylt är kanon som fyllning,sedan kan man bre på glasyr över så blir det extra smaskigt(Y)

@rostok

Tänk på att bullarna blir mycket godare om du bakar dem på kall mjölk. Kanske för att jästiden då blir lite längre, sedan tar jag rumstempererat smör istället för att smälta det, och till slut tar jag i saltet efter att allt har körts i assistenten ca 15 min, Sedan kör jag 5 min till.

@rostok

Hej, jag brukar köra mandel i mixern (viktigt att inte mala), hälla i lika mycket socker som mandel sedan rör jag ut allt med rumstempererat smör. Färdigt att bre på.

@benyoussef24live-fr

hej man kan blanda vanillykräm och russin det blir perfekt som franska bullar.
petitepent en resun)

@erajscha

Kokosflingor och vaniljsocker är gott i. Malda hasselnötter och socker är en annan bra kombination.

@sju

En kul variant till jul är pepparkaksbullar. Vanlig bulldeg och så en fyllning av pepparkakskrydda, smör och socker. Man kan också ha lite lingon på det, blir jättegott.

@roggan

Kardemumma i degen och smör, vaniljsocker och socker som fyllning tycker jag är godast.

@diddi1982

Jag brukar blanda kardemumma, vaniljsocker o lite lite lite kanel. Blir mycket gott

@123linnea

Min mamma brukade strö över marsan och socker - då blev det jättegoda vaniljbullar! Men mandelmassa i som sagts ovan är ju väldigtgott också.
Man kan också ha russin emellan - russinbullar är ur-gott!
Om degen inte sötas kan du ha skinka, ost och pizzakrydda emellan - men då är vi ju en bit ifrån kanelbulleoriginalet, förstås!

@roskerstin

Här kommer mitt förslag, hade i princip i alla smaker på en gång och bullarna är verkligen jättegoda och saftiga.
Mumsiga krydd- och äppelbullar!

@amoz

Oh, jag kommer just ihåg min mors bullar som hon fyllde med en god sylt och sedan då de var bakade la hon alltid kristyr ovanpå...mums!

@soccermum

Älskade farmors kardemummabullar när jag var liten och fortfarande är just kardemummafyllningen min personliga favorit.
Blanda smör/margarin, strösocker och kardemumma till en kletig smet och bred ut istället för kanelfyllningen och sedan har du jättegoda kardemummabullar *enkelt och gott*

Ungarna är galna i vaniljbullar så då tar jag matfett, lite strösocker och massa vaniljsocker och blandar samman istället *yummie*

Vill du ha exakta proportioner så får du återkomma, jag har det inte i huvudet just nu.. Bakar faktiskt mest kanelbullar i o m att jag bakar bullar på arbetet och då är det
150 gr matfett
1 dl strösocker
½dl kanel
som jag blandar till fyllningen åt ca 40 stora bullar (dvs deg på ½-liter mjölk och 50 gram jäst..ler..)