Tråd:
Tips på PÅLÄGG

Inlägg

@kekke46

Skiva plommonspäckad karré, smakar underbart på en smörgås

@anluk

Tunt skivad köttfärslimpa med ättiksgurka på är supergott.

@kjh71

Jag brukar köpa jul eller påskskinka när det är billigt.
Kokar och skär upp på skärmaskin.
Blir så pass att jag lägger några paket i frysen :)

Annars finns det en kalkonkorv på coop forum som är gigantisk och kostar 45 kronor. Den skivar jag också upp på skärmaskin och fryser in i lagom stora paket.
Vi är 6 personer.

@maxxess

Måste slå ett slag för purjosmör som jag hade på mackan som liten knatte. Inte speciellt dyrt och ett lite annorlunda pålägg som jag fortfarande är förtjust i.

Purjosmör (pålägg)

Har också ett recept på extra fasta/släta köttbullar som passar mycket bra att skiva, men det kräver köttkvarn..
Köttbullssmet för pikanta köttbullar med bacon

@lillawe

Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011

Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
(Y)

Låter också väldigt gott! Har lagt in recept i din gästbok.

@lillawe

Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011

[quote]Skrivet av lillawe den 15 feb 2011

Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}

Låter intressant. Har du recept?[/quote]
Ja visst!

@lillawe

Skrivet av Hilmer54 den 15 feb 2011

[quote]Skrivet av lillawe den 15 feb 2011

Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}

Låter intressant. Har du recept?[/quote]

@cilla71a

Mina favoriter är olika salami & goda kallrökta skinkor och ostar som köpes över disk, tex. Serranoskinka, Milano salami. Men man kan ju alltid skiva överbliven rostbiff, kotlettrad, Dansk fläskstek eller varför inte ha pannbiff, oxbiff, köttbullar eller stekt spätta på mackan?
Eller en god leverpastejmacka med knaperstekt bacon, mums :) Ett stekt ägg på mackan är inte heller så dumt, eller lite makrill i tomatsås på burk.. nä nu blir jag hungrig haha, får väl ta mig en kvällsmacka ;)

@hilmer54

Skrivet av lillawe den 15 feb 2011

Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}

Låter intressant. Har du recept?

@hilmer54

Köp 1kg rimmat sidfläsk och gnid in det med grillkrydda.
Lägg i ugnen och torka på 75-80 grader tills innertemperaturen är 75grader.
Tar ca 6-8 timmar. Låt kallna och skiva tunnt på mackan.
(Y)

@lillawe

Jag brukar göra torkat älgkött, när tillgången finns....
Det tar ca tre dagar alltsammans med att salta och sedan torka den i ugnen.
Gott! Drygt! Tunna skivor!{eat}

@boz1965

Köp extra köttfärs när det är billigt i affären och gör köttfärslimpa(or). Skivar du tunt så är det perfekt till pålägg, eller lite tjockare skivor och så har du den till lunch eller kvällsmat.

Experimentera gärna med smaksättning och/eller fyllning.

Man kan t.ex.

* Finskära bacon, knapersteka den och blanda ner i färsen.
* Hårdkoka ägg och lägga i rad i mitten av köttfärslimpan.
* Ha i ärtor och tärnade morötter i smeten (gjorde morsan alltid på 70-talet :p)
* Göra en "lindströmssmet" och forma limpor istället för biffar.

Det är bara fantasin som begränsar.

------------
Edit: rättat lite.