Tråd:
”vanlig” gryta :)

Inlägg

@silvander

Hej hej!

Jag brukar alltid stoppa ner ett/några lagerblad i mina grytor. Passar till de flesta grytorna.

@amoz

Ser att jag kommer in lite för sent för tips, men kan ändå inte låta bli att föreslå min portergryta som är så himla god och lättlagad.

Amoz portergryta.

@litenkatt

Så många bra tips jag fått! tack så mycket!

Grytan håller på att puttra nu så får se hur det blir när det är klart. Fick bli med lite saker jag hade i kylen som behövde användas, tog svamp, lök och broccoli osv. En salig blandning :) Luktar gott iallafall.

Tack så mycket för alla fina tips.

@mistys

Biffstroganoff på billigare köttdetaljer!

Detta är supergott. Ät det som det är eller tillsätt vad du vill för att dryga ut. Morötter, champinjoner, palsternacka eller annat. Gott, gott

@linneeer

Jag skulle laga mat till ett killgäng och dom ville ha lite mer smak på de. Så jag gjorde en god marinad på conjak faktiskt. Dom gillade de starkt.

@doctorwho

Jag brukar bryna köttet i en stekpanna, lägga köttet i en gryta och vispa ur stekskyn med lite vatten. Häll det över köttet i grytan. Skiva några morötter, hackad gul lök, ev lite stjälkselleri och lägga det i grytan. I med vatten så att det precis täcker, en eller två buljongtärningar, kanske lite soya och i med lite torkade örter. Grönsakerna går givetvis att variera och fräsa lite valfri svamp och blanda i blir mums. Hoppas detta hjälper dig.

@kajsa36

Jag brukar lägga köttet i en god marinad några timmar... sen behövs det bara lite grädde... (Y)

@lena

Du kan ju göra kalopps
Eller så söker du på köttgrytor

@litenkatt

Idag plockade jag fram grytbitar av nöt ur frysen och hade tänkt att det skulle bli en slags gryta av det där. Nu är det så att jag inte är någon grytmästare och skulle gärna vilja ha lite tips på "vanlig" enkel gryta, på sånt man brukar ha hemma. Har tex inget rödvin hemma, och sånt där ni vet.

Kanske finns det en enkel bas man kan åtgå ifrån och sedan lägga i lite efter vad man har hemma?

Hur fungerar det egentligen? Finns det någon grytmästare här på Matklubben? :)