Tråd:
VARFÖR skall jag koka mjölken

Inlägg

@tillberga

om jag kokar mjölken bildas inga bubblor????
VARFÖR??

@the_mama97mia

Ja men då är du helt rätt ute Tillberga!
*ler*

@tillberga

trodde de var för att "vaslen" eller va de nu heter, inte skulle bildas
men jag gör som jag brukar
värmer mjölken de blir ju bra i alla fall

@gnurf

Jag gör ju som min gamla Mamma gjorde, det är ju så man fått grunderna från barnsben...genom att hänga i kjolen och fråga 1000 frågor...8-|

@the_mama97mia

Skrivet av Tillberga den 29 mar 2010

till äggstanningen?

Himla bra fråga!
Jag har gjort på både kokt och okokt (rå?) mjölk, inte märkt så stor skillnad. Men svaren i länkarna Gnurf lade in säger ju emot mig då.

@ros

När jag gör ugnsomelett så kokar jag upp mjölken för att inte omeletten ska bli "blåsig"

("Så den inte blåser iväg till Blåkulla"...hi hi)

@gnurf

Här hittade jag något....via google

http://www-kocken.gomat.se/r-aggstanning.htm

http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/ae/aeggstanning/

@gnurf

Koka och svalna av innan äggen blandas i? Eller blanda i äggen i den varma mjölken? Förstår inte riktigt hur du menar...{curl-lip}

Jag har aldrig kokat mjölk till äggstanning. Men det kan väl såklart handla om en smakförändring (kokt mjölk som bekant) eller hastighet i tillagningsprocessen, stanningen stannar snabbare i ugnen...:)

@tillberga

till äggstanningen?