Tråd:
VARFÖR skall jag koka mjölken

Inlägg

@gnurf

Inte heller jag har ngt Mjöl i ugnsomelett. Ibland brukar jag göra omelett i stekpanna med lite mjöl+bakpulver. Det blir en flufigare variant...lite vanliga plättar kontra amerikanska plättar...{smirk}

@gnurf

Blir det bra då Tillberga!??

@tillberga

men jag har ingt mjöl i mitt recet
4 dl mjölk som skall värmas och sen svalna + 4 ägg

@the_mama97mia

*moahaha*

ja ni... att koka mjölken må ju ha att göra med om man har en gnutta mjöl i ???
Men jag har som sagt helt självsvåldigt gjort ugnsomelett utan att ha kokt mjölken.

Jag må upprepa min fråga ovan öh... om jag inte kokar mjölken - är den RÅ då??
För Råmjölk är ngt helt annat...

@kattgnag

Eh? Eh? Skjuta fisk i en tunna.... Eh?
Jaaa, du ser. Min tröghet bedrar mig och jag blir lurad.

@gnurf

Jag förutspår en tuff dag för dig imorgon kattgnag...like shooting fish in a barrel...>:D

Skrivet av kattgnag den 31 mar 2010

Eh?

@gnurf

Associationer får ICKE förekomma i MKs diskussionstrådar. Står nog i Regelverket...om inte så borde det skrivas in omedelbums...8-|

@kattgnag

Kemi... Ett av mina "hat-ämnen" i skolan.... Och ändå är det så roooligt att laga mat! Tänk om kemi-läraren hade gjort en sådan koppling (till mat, alltså) då hade han fått åtminstone EN extra elev intresserad. I det läget är ju kemin verklighetsanknuten. Det är ju så lärare borde jobba för att väcka nyfikenhet och intresse...
Nu frångick jag kanske frågan...men den väckte associationer8-|

@gnurf

Man reder det alltså!?? Jaha...coolt...aldrig provat. Hmm...men pannkaka funkar bra att bara vispa ihop smeten. Fast det är väl relativt mjölk/ägg/mjölförhållandet såklart. Kul att lära sig nått nytt, fast jag gör nog som vanligt även fortsättningsvis...:)

@countrygirl

Om det är för att göra ugnsomelett har jag fått lära mig att man ska koka mjölk och mjöl för att mjölet inte ska sjunka. Sedan tillsätter man äggen efteråt. Omeletten blir mycket bättre faktiskt när jag har gjort så.

@the_mama97mia

mkt bra fråga som sagt, vad hette han kocken - skåning,. som hade matkemi på dagordningen, han med här är ditt kylskåp? Jan Boris Möller???