Inte heller jag har ngt Mjöl i ugnsomelett. Ibland brukar jag göra omelett i stekpanna med lite mjöl+bakpulver. Det blir en flufigare variant...lite vanliga plättar kontra amerikanska plättar...{smirk}
ja ni... att koka mjölken må ju ha att göra med om man har en gnutta mjöl i ???
Men jag har som sagt helt självsvåldigt gjort ugnsomelett utan att ha kokt mjölken.
Jag må upprepa min fråga ovan öh... om jag inte kokar mjölken - är den RÅ då??
För Råmjölk är ngt helt annat...
Kemi... Ett av mina "hat-ämnen" i skolan.... Och ändå är det så roooligt att laga mat! Tänk om kemi-läraren hade gjort en sådan koppling (till mat, alltså) då hade han fått åtminstone EN extra elev intresserad. I det läget är ju kemin verklighetsanknuten. Det är ju så lärare borde jobba för att väcka nyfikenhet och intresse...
Nu frångick jag kanske frågan...men den väckte associationer8-|
Man reder det alltså!?? Jaha...coolt...aldrig provat. Hmm...men pannkaka funkar bra att bara vispa ihop smeten. Fast det är väl relativt mjölk/ägg/mjölförhållandet såklart. Kul att lära sig nått nytt, fast jag gör nog som vanligt även fortsättningsvis...:)
Om det är för att göra ugnsomelett har jag fått lära mig att man ska koka mjölk och mjöl för att mjölet inte ska sjunka. Sedan tillsätter man äggen efteråt. Omeletten blir mycket bättre faktiskt när jag har gjort så.