Skrivet av fina21 den 16 jan 2012
[quote]Skrivet av Ellee den 16 jan 2012
[quote]Skrivet av fina21 den 16 jan 2012
[quote]Skrivet av Ellee den 15 jan 2012
det är remonsen han klickar i smöret för att motverka mandelmasseklumpar, kör degen så den går ihop häll sedan i hela smörklicken så är det bara att köra tills degen är klar. hoppas det funkar för dig, har du några fler frågor om sånt så skriv det här så ska jag se om jag kan svara :)
//Ellen (bagare)
Vad bra att jag kan fråga dig :)
Varför har bagare så mycket vetemjöl i sina degar? Jag hittade ett där Magnus hade 1,1kg mjöl till 500g mjölk. I min värld låter det alldeles för mycket. Handlar det om att han har mer socker och mer smör? (200g socker o 200g smör)
Mvh Fina[/quote]
faktiskt om man kollar på många recept så är det inte mer än vad de anvisar om utan snarare mindre! (också dör att det är i gram inte dl! så stor skillnad för det packas så mycket i dl anvisningar) smöret gör degen saftigare, smidigare och ger mer smak på degen. och sen får man inte glömma att arbeta degen ordentligt.
// Ellen[/quote][/quote]
Jag väger alltid ingredienserna och bearbetar alltid degen väl c:a 15 minuter i assistenen, men jag ska testa att baka hans bullar {drool}