Tråd:
Vetebullar magnus johanssons recept

Inlägg

@fina21

asså ska jag blanda i all det vetemjöl kommer jag bara att få en degklump i min assistent....det vete fan vad jag gör för fel....du får lägga upp en film på youtube:)

@ellee

spara lite vetemjöl men inte mer än kanske 100 g kör i allt med en gång, om man vill kan man blanda jäst och vätska innan men inte nödvändigt :)

@fina21

Häller du i allt i assistenten o kör igång den sen? Eller pytsar du i vetemjölet efter hand?

@ellee

vad konstigt för mitt recept är det 1 liter vatten och 2500 g mjöl :S det bästa receptet enligt mig

Kolla in mitt recept jag lagt upp, det vet jag fungerar!

@fina21

jag slängde degen, den gick inte att knåda. Alldeles för mycket mjöl *suck*

@fina21

Men i en vanlig vetedeg har man endast c:a 875g vetemjöl till 500g mjölko där varnar dom allltid för att ha för mycket mjöl i degen. Är det mängden smör o socker som gör att han kan ha i mer vetemjöl? Mvh Fina

@ellee

gör det har en känsla av att de blir kanon :)

@fina21

Skrivet av fina21 den 16 jan 2012

[quote]Skrivet av Ellee den 16 jan 2012

[quote]Skrivet av fina21 den 16 jan 2012

[quote]Skrivet av Ellee den 15 jan 2012

det är remonsen han klickar i smöret för att motverka mandelmasseklumpar, kör degen så den går ihop häll sedan i hela smörklicken så är det bara att köra tills degen är klar. hoppas det funkar för dig, har du några fler frågor om sånt så skriv det här så ska jag se om jag kan svara :)

//Ellen (bagare)

Vad bra att jag kan fråga dig :)
Varför har bagare så mycket vetemjöl i sina degar? Jag hittade ett där Magnus hade 1,1kg mjöl till 500g mjölk. I min värld låter det alldeles för mycket. Handlar det om att han har mer socker och mer smör? (200g socker o 200g smör)
Mvh Fina[/quote]

faktiskt om man kollar på många recept så är det inte mer än vad de anvisar om utan snarare mindre! (också dör att det är i gram inte dl! så stor skillnad för det packas så mycket i dl anvisningar) smöret gör degen saftigare, smidigare och ger mer smak på degen. och sen får man inte glömma att arbeta degen ordentligt.
// Ellen[/quote][/quote]
Jag väger alltid ingredienserna och bearbetar alltid degen väl c:a 15 minuter i assistenen, men jag ska testa att baka hans bullar {drool}

@fina21

Skrivet av Ellee den 16 jan 2012

[quote]Skrivet av fina21 den 16 jan 2012

[quote]Skrivet av Ellee den 15 jan 2012

det är remonsen han klickar i smöret för att motverka mandelmasseklumpar, kör degen så den går ihop häll sedan i hela smörklicken så är det bara att köra tills degen är klar. hoppas det funkar för dig, har du några fler frågor om sånt så skriv det här så ska jag se om jag kan svara :)

//Ellen (bagare)

Vad bra att jag kan fråga dig :)
Varför har bagare så mycket vetemjöl i sina degar? Jag hittade ett där Magnus hade 1,1kg mjöl till 500g mjölk. I min värld låter det alldeles för mycket. Handlar det om att han har mer socker och mer smör? (200g socker o 200g smör)
Mvh Fina[/quote]

faktiskt om man kollar på många recept så är det inte mer än vad de anvisar om utan snarare mindre! (också dör att det är i gram inte dl! så stor skillnad för det packas så mycket i dl anvisningar) smöret gör degen saftigare, smidigare och ger mer smak på degen. och sen får man inte glömma att arbeta degen ordentligt.
// Ellen[/quote]

@ellee

Skrivet av fina21 den 16 jan 2012

[quote]Skrivet av Ellee den 15 jan 2012

det är remonsen han klickar i smöret för att motverka mandelmasseklumpar, kör degen så den går ihop häll sedan i hela smörklicken så är det bara att köra tills degen är klar. hoppas det funkar för dig, har du några fler frågor om sånt så skriv det här så ska jag se om jag kan svara :)

//Ellen (bagare)

Vad bra att jag kan fråga dig :)
Varför har bagare så mycket vetemjöl i sina degar? Jag hittade ett där Magnus hade 1,1kg mjöl till 500g mjölk. I min värld låter det alldeles för mycket. Handlar det om att han har mer socker och mer smör? (200g socker o 200g smör)
Mvh Fina[/quote]

faktiskt om man kollar på många recept så är det inte mer än vad de anvisar om utan snarare mindre! (också dör att det är i gram inte dl! så stor skillnad för det packas så mycket i dl anvisningar) smöret gör degen saftigare, smidigare och ger mer smak på degen. och sen får man inte glömma att arbeta degen ordentligt.
// Ellen

@roskerstin

Hej igen fina21 Ja receptet är fel, men rätt om man säger så. Det står ju faktiskt smör på två ställen och smöret till degen 200 g hade Magnus i sist i degen innan den ställdes för jäsning och han klickade i smöret i småbitar och det var rumsvarmt. Det är det förfaringssättet som de har glömt att skriva till i receptet. M V H Kerstin och lycka till fina21!
P.S. Bulllarna blir urgoda D.S.

@2mammamu

Hej Fina!
Du måste blanda i smöret, klicka i det bara och låt allt blandas i degblandaren, kör i blandaren så att du kan dra i degen att den blir elastisk, då får du fina bullar.
För om du inte tar i smöret då blir det torra bullar,
det står fel i receptetn när dom säger att det inte ska med

Mandelremonsen gör du enligt receptet.