Tråd:
Vilket bröd bakar Ni till jul?

Inlägg

@roggan

Sirapslimpa, mjukkakor (hällakakor) på rågsikt, knäckebröd och hårt tunnbröd.

@mariaengstrom

Vi köper alltid valnötsbröd från vårat lokala bageri. Supergott med julskinka på.

@aurixlarson

Jag ska baka vitlöksbröd. brukar köra på detta recept http://bakrecepten.se/vitloksbrod-recept/
Kanske inte så "Julaktigt", men jag älskar vitlöksbröd!

@sikaal

Jag bakar ett vanligt bröd på BARA vetemjöl med en "sträng" uppepå. Det är enda gången på året det blir vetematbröd:D Det är detta maken vill doppa!(N)

@123linnea

Tack för tips! Har ni fler så är det bara roligt!

@emaxen

Jag tycker att det blir saftigt och lite "skinksmak" på brödet.
Dessa brödkakor bakade min farmor när hon levde och även min mamma bakar dessa.:D

Skrivet av 123Linnea den 30 nov 2009

Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)
[quote]Skrivet av emaxen den 30 nov 2009

:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D

Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.

Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.

[/quote]

@lenajeanette

Brukar ibland baka kavring, receptet har jag hittat i Ica förlagets stora bok om bakning.

@idea_

Jag brukar baka samma bröd som mamma brukade baka till jul varje år. Det innebär tunna mjukkakor av rågsikt och tjocka mjukkakor. Mina kusiner hör av sig till mig ibland när de tappat bort recepten med förfrågningar om recepten på "stinas julbröd" (mamma hette kristina).

@jessika

Mitt gula morotsbröd är stående både på jul och till påsk.

Morotsbröd

@zonale

Mitt favoritbröd med julskinka på...
Kryddigt julbröd

@123linnea

Spännande! Vad blir smaken, med skinkspad i ?:)

Skrivet av emaxen den 30 nov 2009

:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D

Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.

Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.

@emaxen

:)Brödkakor på skinkspad 4 st:D

Ingredienser
50 g jäst.
5 dl skinkspad.
2 tsk sirap.
½ tsk salt.
8-10 dl rågsikt.

Gör så här
Smula sönder jästen i en bunke.
Värm skinkspadet till 37 grader och slå på lite i taget på jästen så den löser upp sig.
Häll i salt och sirap och hälften av mjölet och börja arbeta till en deg.
Blanda i lite mjöl i taget och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter eller tills degen jäst till dubbel storlek.
Lägg upp degen på bakbordet och dela degen i fyra delar och kavla ut till runda brödkakor.
Nagga och låt jäsa i ca.20 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.