Tråd:
Vitlöksbröd m klet!

Inlägg

@doof

det går inte att hitta nåra bra spanska maträtter:P

@doof

hahahaha lol

@babbs

Platta ut degen lite, lägg vitlökssmöret som en sträng mitt på, vik ihop och lägg på plåt med skarven nedåt. Du kan ju baka ut den som en baguette. Skär några snitt med vass kniv eller rakblad innan brödet går in i ugnen. Grädda som vanligt.

@the_mama97mia

Kul med fler tips på bra eget vitlöksbröd, jag som sjunger LIdls lov ibland *ler* tyckier ju att deras vitlöksbaguetter är helt OK.
En kompis till mig gjorde eget här på en tjejfest, hon tog helt sonika en långfranska och delade den på längden, bredde sedan vitlökssmör på mellan (som ovan beskrivet smörblandning med persilja vitlök salt etc) o sen på med locket , skjuts in i ugnen med Hela långfrallan liksom. När den såg färdig ut (efter typ 5-6 min i 225 gr ugn) så ut med den och skiva upp den. Jag tänker att man gör det enklare för sig om man innan skjutsen in i ugnen gör skåror i överdelen liksom. Lättare att dela på den sen.

@vanillalover

Såg nu att det nog kom in lite sent, om ni nu inte äter middagen vid midnatt *fniss*
Hoppas dock ni kan ha nytta av den vid annat tillfälle .-)
/Marie igen

@vanillalover

Hej!
Här kommer ett MYCKET gott som jag själv provat!!Fick 5 stjärnor av oss :-)
Tack Juaqin!!

Jockes vitlöksbröd från medelhavet
För: 5-10 personer
Tillagningstid: 45 minuter minuter

Receptet fick jag av en kock när jag bodde i Cala Bona på Mallorca 1994. Frasigt bröd med krämig vitlöksröra och olivolja, är det godaste vitlöksbröd jag någonsin har smakat! Testa du också!!! En smak av medelhavet!

Ingredienser
2 dl turkisk yoghurt (10%)
2-4 vitlöksklyftor (prssad) eller vitlökspulver
2-4 msk olivolja
Några nypor salt
Några nypor flingsalt
0,5 dl majonäs
Persilja
Vitt bröd (t.ex. frallor eller annat vitt bröd med hård skorpa)

Lägg till i inköpslistan
Beskrivning
Blanda yoghurt, majonäs, salt, persilja, olivolja samt vitlök i en skål. Fyll frallorna med krämen.
Ringla olivolja på brödet och strö över flingsalt.

Värm i ugn 100-200 grader i ugnen tills bröden har blivit varma, ca 15-20 minuter.
Njut!!!

Skrivet av Juaqin
2008-05-30

/Marie

@gnurf

Jag har inget exakt recept...men "kletet" är ju helt enkelt ett smaksatt smör. När jag gör vitlöksbröd, antingen med pain-riche eller helt enkelt ett vitt franskbröd, så tillverkar jag kletet av:

Smör
salt
pressad vitlök
finhackad persilja (findus frysta går bra)

Bred kletet på brödet, gratinera till fin färg i ugn på läge GRILL.

/En annan vitlöksbrödsälskare :p

@prima

Sitter här o letar... hittar bara "halvfabrikat" typ.... är det ingen som har ett vitlöksbrödsrecept med klet i. Typ så att det blir sånt vitlöksbröd som man köper?

Nu blir det inte idag för det är för sent (har redan bullar på g som jag sen får smeta vitlöksklet på osså in i ugnen igen...) men jag är väldigt intresserad av ett sånt "riktigt" recept annars :) Vi äter Thaisoppa ikväll (Keldas thaisoppa, stekta kycklingbitar och wokgrönsaker) o vill ha vitlöksbröd till...

Kram från vitlöksbrödsälskaren :)