Tråd:
Vitt på nyårsmenyn

Inlägg

@egonsolo

- förrätt, lite exklusivt, definitivt franskt firande, vitt - ostron med ett glas Chablis...
Stor risk att många inte gillar innehållet, svår att öppna, sällsynt i fiskdisken,
så du väljer nog annat.

@123linnea

Skrivet av idea_ den 10 dec 2009

Kom att tänka på ett avsnitt av halv åtta hos mig där en av gästerna frågade de andra om de någon gång gjort gazpacho blanco, med andra ord vit gazpachosoppa, kan ju vara en ide till förrätt, ett recept som dök upp när jag sökte på de orden kommer nedanför, men om du är intresserad kan du säkert hitta andra recept på samma tema (eller uppfinna en själv).

http://spanishfood.about.com/od/soupssalads/r/gazpachoblanco.htm

Verkar smaskigt!! även om det väl egentligen är fel årstid... Men det tål att tänka på.

@siggemums

Jag tycker att det låter jättefint med dukningen som du har planerat!(Y)

Jag hade använt lite vackra färger i maten istället för så mycket vitt som möjligt. Effektfullt och aptitretande.
Löjromstoast, är aldrig fel för mig, till förrätt med det vita i gräddfilen och löjromen som blir en härlig färgklick.
Eller tunnbröd(som du funderade på) gör tex som rulle med wasabi, dekorera med en vacker sallad gjord på en bädd av ruccula och strö över granatäpplekärnor, grönt och rött gör sig fint i jultider.

Som huvudrätt tycker jag att det skulle se fint ut med lax till den vita dukningen.

Vit chokladmosse är ju gott och passar bra till ditt tema, hallon till blir perfekt.

@smeand

Pilgrimsmusslor till förrätt och någon vit fisk till huvudrätt.

@idea_

Kom att tänka på ett avsnitt av halv åtta hos mig där en av gästerna frågade de andra om de någon gång gjort gazpacho blanco, med andra ord vit gazpachosoppa, kan ju vara en ide till förrätt, ett recept som dök upp när jag sökte på de orden kommer nedanför, men om du är intresserad kan du säkert hitta andra recept på samma tema (eller uppfinna en själv).

http://spanishfood.about.com/od/soupssalads/r/gazpachoblanco.htm

@bernit

Varför inte en porcherad sjötunga med vittvinssås (vitt) som med fördel kan serveras med vitt ris. En riktig festmåltid :p:p

@123linnea

Tack!! Soppa på skockor kanske kan va nåt. Musslorna får jag nog skippa, tyvärr.

Vad gäller alkoholen... Dukningen blir ju inte vitare utan alkohol... så det tipset duger INTE!!:p

Skrivet av Linlock den 9 dec 2009

Ingen alkohol= vit nyår:p

Skrivet av safir74 den 9 dec 2009

Har ett annat förslag men det beror ju på ifall du vill servera soppa som förätt. Hittade nämligen bland mina julreceptsamlingar hemma ett recept på en jordärtskockssoppa som är vit (iaf på bild). Hojta till om det låter intressant så får jag lägga in receptet hära.

Receptsamlingen var från Coop så googlade och hitade den här:

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=39020

Mer förslag emottages tacksamt!

@linlock

Ingen alkohol= vit nyår:p

@safir74

Har ett annat förslag men det beror ju på ifall du vill servera soppa som förätt. Hittade nämligen bland mina julreceptsamlingar hemma ett recept på en jordärtskockssoppa som är vit (iaf på bild). Hojta till om det låter intressant så får jag lägga in receptet hära.

Receptsamlingen var från Coop så googlade och hitade den här:

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=39020

@123linnea

Skrivet av mama97mia den 9 dec 2009

Kom bara på att såna där kinesiska rischips är vita.... Tänkte om man vill göra en ljus skagenröra och servera med ngt krispigt.

Eller en sorts ristimbal med surprise inuti (svamp? krabba? räkor?), så när man vänder upp den är det vitt som riset. Har inget recept på det, men du förstår idén tror jag.

... så jag kan använda mina cocotter, menar du?! Ja det kunde ju vara något!

@the_mama97mia

Kom bara på att såna där kinesiska rischips är vita.... Tänkte om man vill göra en ljus skagenröra och servera med ngt krispigt.

Eller en sorts ristimbal med surprise inuti (svamp? krabba? räkor?), så när man vänder upp den är det vitt som riset. Har inget recept på det, men du förstår idén tror jag.

@123linnea

TACK!!
Mer tack!