Artiklar

Här hittar du inspiration kring mat och vin

Ur minnets skafferi

Vilka måltider minns man längst? Ja, det blir givetvis de som på något sätt skiljt sig från vad vi räknar som en slags standard.…

Maten här och där

Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten där hemma, får vi lära oss här. Vår yngsta dotter kom hem…

Temperera choklad

Snart är det stora dagen här, dagen som alla barn längtar efter. Något som hör julen till är väl allt godis med choklad. Att…

Hummer

Snart är stora hummerdagen här – nyårsafton! Men vad är det för djur egentligen mer än en lyxklassiker som man alltför sällan unnar sig?…

Jag, en matsamlare

Jag samlar på mat – inte så att jag torkar den och klistrar in den i album eller sätter upp den på nålar. Nej,…

Hur jag blev matlagare

Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års ålder. Jag har i vart fall inga minnen av tidigare måltider.…

Snabb-Glögg

Snabb-Glögg betyder egentligen glödgat (upphettat) vin via glögd. 10 glas 0,5 liter rött vin 1 kanelstång 5 kryddnejlikor 8 kardemummakärnor 3 tsk strösocker 1…

Matäventyr i Karibien!

Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man njuta av underbara frukter, mangon är helt ljuvlig, bananerna söta och goda,…

Sanningen

Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl reflekterat över hur det kommer sig att det är färskt en…

Glöggtider!

Glögg ca 1 liter 1 flaska (75 cl ) rödvin 1 bit vardera av kanelstång ingefära och pomerans 5 hela nejlikor 2 tsk hel…

Karibien

Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi har konstant 28 grader och 25 i vattnet, det känns underbart…

Gewürztraminer

Gewürztraminer är en av de fyra ädla druvorna i Alsace och en av de lättaste druvsorterna att känna igen. Det beror på att druvan…