Artiklar

Här hittar du inspiration kring mat och vin

Fiskafänget

Boende på Västkusten har man genom åren varit med om åtskilliga fisketurer, med eller utan fiskelycka, tomma eller fulla nät etc. Och visst, trots…

Diabetes

Diabetes är ett växande problem i hela värden och därmed även i Sverige! Just därför tror jag att intresset för att äta nyttigt har…

Säsong

Här har jag delat in rotfrukter, örter och frukt efter säsong. Observera att det här bara är en grovindelning för säsongerna kan variera lite…

Kräftans vänkrets

August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefaldighetsnatten” inspirerades till kräftkalas skrev han: Kära fru Lundström, lägg brännvin på is…

Kreativ återanvändning

Det pågår ett enormt slöseri i det här landet. Mat för miljarder går direkt i soporna, mat som skulle kunna tas till vara. På…

Den farliga maten – MSG

För oss som var tonåringar på 80-talet betyder förkortningen MSG ett rockband, Michael Schenker Group, men idag är det mer förknippat med tillsatsämnet natriumglutamat,…

Vad är ett lands nationalrätt ?

För många år sedan var jag på en konferens i Holland och vid middagsbordet hade jag en kväll en engelsman bredvid mej. Efter en…

Den farliga maten

Matproducenter har under ett antal decennier använt tillsatser i sina produkter, tillsatser som till exempel natriumglutamat. Det finns ett antal sådana tillsatser som är…

Vitlöksodling

Ingredienser Vitlöksklyftor Gör så här Vitlök, Allium sativum, (odlas lämpligen på djuparbetade, humus- och näringsrika sandjordar eller medeltunga, sandblandade lerjordar). Får vitlöken stå i…

Ur minnets skafferi

Vilka måltider minns man längst? Ja, det blir givetvis de som på något sätt skiljt sig från vad vi räknar som en slags standard.…