Htipiti – grekisk fåroströra
Stark oströra, underbart gott på t ex crostini eller baguette. Fuska inte med fetaosten (måste vara äkta feta-ost), chilin (färsk, röd!) eller olivoljan (den…
Stark oströra, underbart gott på t ex crostini eller baguette. Fuska inte med fetaosten (måste vara äkta feta-ost), chilin (färsk, röd!) eller olivoljan (den…
En panpizza med en typisk amerikansk fyllning. Degen räcker till en hel långpanna eller plåt, men kan förstås delas i fyra mindre pizzor. Glöm…
En mättande och snabblagad biffmacka, hämtad från en kokbok från sjuttiotalet.
En väldigt förenklad, men ändå mycket smakfull bouillabaisse gjord på ryggfilé av torsk. Fisken kokas separat, fonden slås därefter över fisk och skaldjur.
Den här maträtten gjorde min kära lilla mamma ofta på 70-talet då det skulle vara litet festligt. Trots sitt namn så använde hon (och…
Bortglömd (?) gammal svensk klassiker gjord på råvaror man oftast har hemma. Brunch-favvis hemma hos oss, funkar även till vickning!