Gubbröra med ansjovis, gurka och chilisås
Den här gubbröran gjorde en väninna till mig för många år sedan. En midsommarafton eller påsk utan denna är numera omöjlig
Den här gubbröran gjorde en väninna till mig för många år sedan. En midsommarafton eller påsk utan denna är numera omöjlig
En enkel, snabb och god förrätt.
Mycket god dricka/saft. I smaken påminner den om fläderblomsdricka, och man gör den på samma sätt. Skillnaden är att älgörten är något beskare. Älgörten,…
Något av den godaste i paj som jag ätit! Smakerna från rabarber och jordgubbar blandar sig väl. Det blev en aromatisk upplevelse för mig,…
Detta är en av våra favoritfärsrätter. De senaste 30 åren har jag inte använt annan köttfärs än älgfärs, men jag tror att det går…
Inte en gryta, utan stekt filet med gräddig sås smaksatt med bacon. Servera med kokt potatis eller ris, samt grönsaker. T ex. kokta morötter.…
Köttfärssås finns det säkert många som gör, men hos oss gör vi den på älgfärs, lök. paprika och skalade konserverade tomater.
Denna rätt passar lika bra en vardagskväll som till en söndagsmiddag. Grädden i färsen gör att man absolut inte behöver tillsätta någon fläskfärs i…
En Solleröspecialitet
En kaloririk men god efterrätt som tar lite tid. Örtgranitén är lämplig att göra någon/några dagar i förväg och förvaras då i frysen men…
En gammaldags, klassisk efterrätt, lite krånglig men mycket god! Barn tycker ofta om denna dessert, liksom vuxna. Snöägg är marängsmet som man skedar upp,…