Baconklädda färsrulader

En lite annorlunda köttfärsrätt som påminner lite om biff lindström eller parisare. Servera den med grönt potatismos som du gör på potatis och broccoli.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm grovmalen svartpeppar
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk piffi allkrydda
  • 8 skivor bacon
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 msk finhackade inlagda rödbetor
  • 2 msk finhackad saltgurka
  • 2 msk hackad kapris
  • Smör eller margarin till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd och potatismjöl med vattnet, rör om så att det inte klumpar sig.
  2. Blanda färsen med ägg och kryddor, tillsätt det blötta ströbrödet och rör om väl, låt vila en stund.
  3. Blanda de hackade rödbetorna, gurkan, löken och kaprisen i en skål.
  4. Dela upp färsen i 8 lika stora bollar. Platta ut dem till avlånga fyrkanter knappt 1 cm tjocka. Lägg en matsked av hacket på varje fyrkant och rulla försiktigt ihop till en rulad. Linda en baconskiva runt om och fäst med tandpetare.
  5. Stek sakta i smör eller margarin till gyllenbrun färg. Låt eftersteka i 200 grader varm ugn ca 10-15 minuter.

Kommentarer

Rolig att kunna variera vanliga panbiffar eller köttbullar på det här viset. Välkryddat och mycket smakrikt. Det var gott men ingen ny favorit för min del. Fick tyvärr inte färsen att hålla ihop, den blev väldigt smulig.
Jättegott!!! Kommer att göra dessa fler gånger. Maträtten fick en stark femma av min man.
Mumsigt. Följde receptet men hoppade över rödbetorna. Serverade med rostad potatis och rostade rödbetor istället.
Jättegott!! Vi kommer göra det igen med varierade fyllningar!
Riktigt gott. Fick fem poäng direkt av min matglade man. Jag håller med.
...och nu har jag testat och det blev en favorit med en gång...lite meckigt innan man får till rulladerna, men OJ så gott!! Gjorde potatismos smaksatt med lite senap till, det blev kanon...
Detta var inte min favorit! Har aldrig haft i potatismjöl i färs förut och förstår inte tanken? Tyckte det var för mycket ströbröd i också. Jag fick inte rullarna att hålla ihop, trots baconet.
Har inte testat ännu, men det låter jättegott så jag "lånar" ditt recept... Mvh Maria
JÄTTEGOTT!!! Tack för receptet. Ska göra detta många gånger.
Jättemumsigt, full pott i poäng.
Det var jätte mumsigt! Tack för ett bra recept! Jag valde bort rödbetorna och hade ingen lök hemma. Men det blev väldigt gott ändå. Tack!!! En femma från mig!
Det här verkar väldigt gott! Ska prova i veckan som kommer.
Hej, Här hittar jag massa gott :) Ha en bra dag. /Puuffen
Full pott
Har provat ruladerna och jag ger 5 poäng. Hej o god fortsättning. Berit.
Jag hade inte bacon så det räckte dill alla ruladerna, men det blev gott ändå.
Hejsan. Jag har provat och fått ett mycket gott betyg på dina baconklädda färsrulader. Familjen ville ha dem flera gånger. Jag lägger in ett par bilder på den också, hoppas du inte har något emot det. Mvh evaldo
Lite småpilliga att göra, men ack så goda. Steker man baconänden först så behövs ingen tandpetare. (ett litet tips bara) Går bra att förbereda. (sånt gillar vi) En klar favorit som kommer att serveras fler gånger. Tack för ett bra recept.

Liknande recept