Balsamglaserad biff med lök

Hälsosam biff som är marinerad och smakar ljuvligt med brynt lök och färsk rucola.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 bit ryggbiff, ca 500 g
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • ½ tsk strösocker
  • 4 rödlökar
  • Nymald svartpeppar
  • 1 l rucolasallad

Gör så här

  1. Skiva ryggbiffen. Blanda balsamvinäger, 2 msk olivolja, senap, vitlök och socker i en liten skål. Rör om tills sockret har lösts upp.
  2. Lägg köttskivorna i en skål av glas eller porslin och häll över marinaden. Täck över med plastfolie och marinera i kylen högst tre timmar.
  3. Skala och skiva löken i 1 cm breda ringar. Hetta upp resten av olivoljan i en stor stekpanna på hög värme. Fräs löken 8-10 minuter, rör om då och då, tills löken är väl brynt runt om. Ta löken från värmen och håll den varm fram till serveringen.
  4. Hetta upp grillen eller en grillpanna. Ta upp köttet ur marinaden och släng marinaden. Stek ryggbiffarna cirka fem minuter på varje sida, beroende på tjocklek och smak. Krydda med svartpeppar och servera köttet med löken och rucolasalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…