Brytbröd med parmesan och pumpafrön.

Läckert bjudbröd till buffé eller fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havrekli
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Pumpafrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en skål och lös den i lite av mjölken.
  2. Tillsätt resten av mjölken, olja, honung, ost, salt, havrekli och det mesta av mjölet.
  3. Arbeta väl och låt jäsa övertäckt 1 timma. Tag upp och rulla till en längd. Dela i 15 bitar och rulla dessa till bollar.
  4. Lägg bollarna i en smord rund form, diameter 24 cm, med löstagbar kant.
  5. Jäs övertäckt 30 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg och häll över fröna. Grädda i 25 minuter och låt sedan svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…