Chokladfruktkaka

Enkel att göra och mycket god. Jag använde 70% mörk choklad, men det går att använda en sötare choklad för att få mera sötma om man vill. Denna kakan blir lite sötsyrligbesk beroende på blandningen av choklad, apelsinskal och banan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl brun farinsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 100 g mörk premium 70% (bryts i små bitar)
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk syltade apelsinskal
  • 1 mosad banan
  • 1 dl filmjölk

Gör så här

  1. Vispa ägg och farinsocker pösigt, vispa i oljan.
  2. Blanda choklad, mjöl, bikarbonat, havregryn och apelsinskal.
  3. Tillsätt detta till äggsmeten och rör om.
  4. Blanda ner bananen och sist filmjölken.
  5. Häll smeten i en smord och bröad liten form ca 1 1/4 liter.
  6. Grädda i 175 grader ca 50 minuter, kan variera beroende på ugn.
  7. Vill man fortfarande ha en 70% choklad men tycker den är för besk, öka då på farinsockret till 2 ½-3 dl.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…