Dansk leverpastej

Mumsigt god serverad ljummen med krispig bacon och stekt svamp på buffébordet :)

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g svinlever
  • 300 g späck
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 riven lök
  • ½-1 vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • 1 tsk mejram
  • ½ tsk basilika
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lever och späck hackas till önskad grovhet (1-3ggr i köttkvarn)
  2. Riv löken och låt rinna av.
  3. Blanda i mjöl, ägg och grädde och blanda till jämn färs.
  4. Blanda i lök och kryddor och rör smeten jämn.
  5. Fyll önskad form och baka i mitten av ugnen i 175 grader ca 1-11/2 beroende på storleken på formen.
  6. Vill du inte ha mörk skorpa på leverpastejen, ställ då formen i vattenbad i ugnen
  7. Smaklig spis!

Kommentarer

Gjorde en klassisk dansk smørrebrød med stekt svamp och knaperstekt bacon på danskt rugbrød.

Liknande recept