Dinkelbaguetter

Baka bröden i förväg och ljumma dem i ugnen vid servering. Passar till buffén.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 4 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • Ca 6 dl vetemjöl special
  • Garnering:
  • Sesamfrö
  • Krossat linfrö

Gör så här

  1. Ugn: 225°
  2. Smula jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, yoghurt, olja, salt, honung och dinkelmjöl.
  3. Tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl, 5 minuter med maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter.
  4. Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 bitar. Rulla med lätt hand ut till smala bröd.
  5. Vrid dem några gånger och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  6. Pensla med vatten och strö på sesam- och linfrö.
  7. Grädda i 15 minuter.
  8. Lycka till! smaklig måltid.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@birgerstenemo

Fullkorsbröd på surdeg

Ett mustigt och nyttigt bröd på surdeg med fullkornsmjöl, klippt råg och vetekross. En perfekt bas för ägg- och sillmackorna till nattvickningen, Påsk- eller…

@koppargrytan

Fiberrika brytbröd

Mycket goda saftiga och luftiga brytbröd som även är fiberrika. Dessa bröd bakas snabbt och enkelt. En lite längre jästid bidrar till att bröden…