Emmenthaler-lövbiff

God, enkel och annorlunda variant på lövbiff. Passar perfekt som fredagsmiddag. Och var inte rädd för gurkan, det är den som gör större delen av rätten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 4-5 skivor lövbiff
  • 2-3 msk hackad ättiksgurka, Mor Annas
  • 1 tsk salt
  • Paprikapulver
  • 1 dl grädde, gärna vispgrädde
  • 4- 5 skivor Emmenthalerost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Stek lövbiffen lätt i en stekpanna. Krydda och salta medan du steker. Se upp så att det inte blir bränt!
  3. Lägg den stekta lövbiffen i en ugnsfast form. Sköj inte ur stekpannan du använde för att steka lövbiffen i! Häll i grädden och den hackade gurkan i stekpannan. Vispa runt i pannan så att det blandas och tar smak av kryddan som blev kvar efter lövbiffen. Krydda mer efter behov. Låt koka upp.
  4. Häll såsen över lövbiffen. Lägg sedan osten över som ett täcke. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten har fått färg.
  5. Servera med klyftpotatis och sallad.

Kommentarer

Jag provade det här receptet i fredags och här blev betyget MVG. Jag blandade ut grädden med vatten, men det gör man efter tycke och smak. MVH Karin

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr