Etiopisk köttfärsgryta

Etiopisk gryta.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 500 g lök
  • 150 g margarin eller smör
  • 1 dl olja
  • 2 tsk salt
  • 2-3 tsk rödpeppar (paprikapulver/cayennpeppar)
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 3-5 dl vatten

Gör så här

  1. Hacka löken låt den bli blank och mjuk utan fett i en panna. Tillsätt sedan fettet (olja och margarin) och krydda. Tillsätt köttfärsen, tomatpuré och vatten, koka 1 timma.
  2. Servera med en grön sallad eller grovrivna morötter och ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…