Färsbiffar med pinjenötter

God blandning med köttfärs och nötter

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl pinjenötter, ca 50 g
  • 1 äggula
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • Röra:
  • 100 gram chevre, fransk getaost
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda färsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs.
  2. Forma 8 jämna biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Mosa osten och blanda med matlagningsyoghurten.
  3. Servera med getaosröran och ugnsstekta potatisklyftor och grönsaker.
  4. Tips: Biffarna går att frysa.

Kommentarer

Det här är så gott! Perfekt när man vill lyxa till vardagsmaten lite!

Liknande recept