Familjens falugratäng

Vardagsrätter ska vara enkla, billiga och mätta många. Den här gratängen går extra snabbt att laga om du använder färdigtärnad fryst potatis och färdig ostsås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • ½ liten purjolök
  • 100 g färska champinjoner
  • 4 ananasringar
  • 100 g tärnad bacon
  • 800 g fryst tärnad potatis
  • 2½ dl färdig ostsås
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 dl riven, lagrad ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dra skinnet av falukorven och skär den i tärningar. Ansa och skiva purjolök och svamp. Skär ananasen i mindre bitar. Varva falukorv, purjolök, champinjoner, ananas, bacon och potatistärningar i en ugnssäker form.
  2. Blanda samman ostsås, grädde, tomatpuré, chilisås, vitlök, salt och cayennepeppar. Häll såsen över gratängen och avsluta med den rivna osten. Tillaga i mitten av ugnen i 20-30 minuter.

Kommentarer

Denna måltid är verkligen jääääättegood. Däremot stämmer inte tiden riktigt, jag får alltid ha i den cirka 45 min - 1 timme, fast då har jag inte färdigtärnad potatis, utan vanlig som jag tärnat själv. Rekommenderas varmt!!!!!! God och räcker till många!

Liknande recept