Farmarpaj i kryddigt skal

En paj med lite sting i skalet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 msk vatten
  • Till formen:
  • Smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 450-500 g grytbitar av väl mörat kött eller fin nötfärs
  • 1-2 msk margarin eller smör
  • 1 finhackad vitlök, önskas mer smak, ta mera
  • 1-2 endiver, ca 200 g
  • Salt
  • Peppar
  • Äggstanning:
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 100 g riven cheddarost

Gör så här

  1. Smörj pajformen, blanda samman alla ingredienserna till pajskalet. Låt det vila i kyl i 20-25 minuter.
  2. Gör under tiden iordning köttet eller färsen. Bryn i en stekpanna med margarin, tillsätt vitklök och endiver, salta och peppra.
  3. Klä pajformen med deg, häll i köttet. Vispa ihop ägg, mjölk, äggula, salta och peppra. Häll detta över köttet, strö över osten och sätt in i ugnen på 200º. Låt den stå tills den är färdig, ca 25 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…