Foccacia med karamelliserad rödlök och valnötter

Ge dig aldrig ut på picknick eller grillfest utan detta förföriskt goda och saftiga bröd i bagaget. Skär det i rutor och så ut och njut.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl oatly havredryck
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1½ msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Topping:
  • 1 stor lök
  • 1 msk olivolja
  • 25 g grovhackade valnötter
  • 1-2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm oatly havredryck till 37 grader.
  3. Lös jästen i lite av drycken. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl, ca 10 minuter. Degen ska vara ganska lös.
  4. Klä en plåt med bakplåtspapper och bred ut degen i en rektangel. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Skiva löken och fräs den i hälften av oljan tills den blir mjuk utan att den tar färg. Fördela löken och valnötterna ovanpå degen och strö över flingsalt samt droppa på resten av oljan.
  6. Grädda brödet ca 25 minuter. Låt det kallna på galler innan det skärs i rutor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@birgerstenemo

Fullkorsbröd på surdeg

Ett mustigt och nyttigt bröd på surdeg med fullkornsmjöl, klippt råg och vetekross. En perfekt bas för ägg- och sillmackorna till nattvickningen, Påsk- eller…

@koppargrytan

Fiberrika brytbröd

Mycket goda saftiga och luftiga brytbröd som även är fiberrika. Dessa bröd bakas snabbt och enkelt. En lite längre jästid bidrar till att bröden…