Glöggkokta aprikoser med västerbottensost

Passar inte bara till glöggen, god plockmat med bröd blir de matigare. Underbartgott med pepparkakor till. Gör många har en försvinnande åtgång.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100g soltorkade aprikoser
  • 1 dl vitvinsglögg
  • 300g västerbottensost eller krutrök
  • ev. rågbröd
  • tandpetare

Gör så här

  1. Dela aprikoserna på längden. Koka bitarna i en liten kastrull med vitvinsglöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in. Låt svalna. Dela osten i bitar, lägg aprikosen på osten och sätt i tandpetaren. Vill man ha bröd sätter man brödet underst.

Kommentarer

Jag lagade detta recept som tilltugg till Ny-års champangen, mycket uppskattad av mina gäster. Mvh Vebon
Detta serverades som tilltugg på nyår.. och visst hade det en försvinnande åtgång :) Jättegott men jag valde en brännvinsost istället ;)

Liknande recept

@mumsan

Lyxig tryffeldipp

Det här drinktilltugget är nästan löjligt enkelt att göra, och helt gudomligt gott! Krispiga chips doppas i krämig tryffel- och parmesandipp.

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr