Granfots LCHF tacopaj

Riktigt god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Fyllning:
  • Ca 500 g köttfärs
  • 1 lök
  • 1 krossad och hackad vitlöksklyfta
  • 1 påse tacokrydda (gärna ekologisk), ca 40 g
  • 1 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • Sås:
  • 2 hackade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 4 msk majonnäs
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Pajskal:
  2. Smält smöret i pajformen (använd ej för liten form, äggstanningen sväller ganska mycket) i ugnen. Vispa ihop ägg och grädde och häll i pajformen. Grädda i ugnen (ca 175-200 grader) tills pajskalet fått fin färg.
  3. Fyllning:
  4. Stek köttfärsen, löken och vitlöken, blanda i tacokryddan, tomatpurén och vattnet, låt puttra en stund. Fördela köttfärsen på pajbotten.
  5. Sås:
  6. Blanda alla ingredienserna och häll över köttfärsen.
  7. Grädda pajen i 225 grader ca 10-15 min eller tills den fått fin färg.

Kommentarer

Mycket gott! Hade ingen grädde, så fick ta vatten och mjölk istället, vilket blev nog så bra. Snabbt och lätt att göra dessutom.
Mums. Detta va supergott. Enkelt att göra också. Kommer jag att göra fler gånger. En femma i betyg. Lena

Liknande recept