Grillbiffar på italienskt vis

Tunna, marinerade grillbiffar fylls med fina skivor av skinka och mozzarella. Detta blir en mycket god och lite annorlunda grillrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor mörad, renskuren biff à 125 g
  • 4 tunna skivor mozzarella à 15 g
  • 4 tunna skivor rökt skinka à 15 g
  • Marinad:
  • 1,5 dl torrt rött vin eller köttbuljong
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/2 krm chiliflingor

Gör så här

  1. Dela varje biff horisontellt med en vass kniv. Banka ut de 8 biffarna till ca 3 mm tjocklek. Blanda vin eller buljong, svartpeppar och chiliflingor i en skål. Blanda noga, lägg ner biffarna och vänd så att de täcks med marinad. Täck med plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.
  2. Gör en glödbädd i en kolgrill eller sätt ugnsgrillen på medelvärme. Ta upp köttet ur marinaden och fördela mozzarella- och skinskivor på 4 av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå. Släng marinaden.
  3. Lägg biffarna på grillgallret. Grilla ca 10 cm från glöden, ca 5 minuter på var sida tills biffarna fått en fin grillyta. Vänd endast en gång. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@jan-q

Leilas godaste revbensspjäll

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll…

@masseborglund

Grillmarinad Mazzola

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där…