Hallonpannacotta med chokladsås

Detta blev efterrätten nyårsafton 2012. Som alltid är pannacotta gudomligt gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 10 dl grädde
  • 2 vaniljstänger
  • 1 dl strösocker
  • 400-450 g hallon
  • 4 gelatinblad
  • Chokladsås på tub
  • Dekoration:
  • Valfritt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Mixa hallonen till en slät kräm/pure.
  2. Mät upp grädden i en stor kastrull, gör snitt i vaniljstängerna och skrapa ut fröna, lägg både fröna och stängerna i kastrullen. Häll ner sockret och låt gräddblandningen sjuda upp på svag värme i cirka 3-5 minuter. Rör om då och då. Dra bort kastrullen från plattan.
  3. Sila ner hallonkrämen i blandningen. man behöver inte sila, men annars blir det väldigt mycket hallonkärnor i pannacottan.
  4. Krama ur vattnet ur gelatinbladen, Vispa sedan ner det i blandningen, vispa tills gelatinet löst sig.
  5. Häll upp chokladsås i serveringsskålarna/ glasen – häll sedan i pannacottakrämen och ställ svalt i 3- 4 timmar. Jag ställde in mina glas med chokladsåsen i frysen några minuter, var rädd att det skulle blandas när jag hällde på pannacottan.
  6. Dekorera sedan pannacottan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…