Jättepannkaka med köttfärsfyllning

God och mättande, bra att bjuda på om man vill ha maten klar innan gästerna kommer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pannkaka:
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Smör till långpannan.
  • Fyllning:
  • 300 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 tsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Pannkakan: Blanda mjölet och saltet i en skål, tillsätt hälften av mjölken vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Häll smeten i en väl smord långpanna och sedan grädda den i ugn vid 225 grader i ca 20 min.
  2. Gör under tiden fyllningen: skala och finhacka löken, bryn lök och färs i smör i en stekpanna. Rör med en gaffel så att färsen blir smulig. Strö över mjöl, salt, peppar och basilika, rör om. Tillsätt tomatpuré och mjölk. Låt koka ca 5 min.
  3. Lossa pannkakan med en stekspade, stjälp upp pannkakan på ett smörpapper, låt den svalna lite.
  4. Bred sedan på köttfärsblandningen jämt över kakan och rulla ihop den. Skär i skivor och servera med en god sallad till.
  5. Tips! För att den ska hålla sig varm kan man rulla in pannkakan i folie och låta den ligga i ugn på svag värme, då håller den sig varm hela tiden tills det är dags att sätta sig till bords.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…