Kamakis vitlöksbröd med yoghurt och svart kaviar (skordópita)

Tycker du om grekisk mat så är detta en smakupplevelse från den grekiska kvarterskrogen Kamaki i Malmö!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Deg:
  • 25 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl vetemjöl+ca 1 dl för utbakning
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Tillbehör:
  • 500 g grekisk eller turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 1/2 finhackad rödlök
  • 1 burk svart kaviar
  • För fritering:
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt salt, olja och det ljumma vattnet. Rör om tills jästen smält. Tillsätt den pressade vitlöken och vetemjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, som får jäsa i 30 minuter.
  2. Blanda yoghurten med 2 pressade vitlöksklyftor och krydda med salt och svartpeppar.
  3. Dela degen i 5 delar och kavla ut dem på mjölat underlag till ovala kakor, ca 15 cm långa. Värm oljan och fritera ett bröd i taget, ett par minuter på varje sida. Om det blir stora bubblor, stick hål på dessa. Låt bröden rinna av.
  4. Servera med yoghurten, den hackade rödlöken och på toppen en rågad tesked svart kaviar.

Kommentarer

jätte gott kommer att göra dom igen monica

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…