Kasslerpaj

En väldigt god paj, som passar lika bra som vardagsmat som kalasmat

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • 600 g kassler
  • 3/4 purjolök
  • 1 ½ pressade apelsiner
  • 6 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm vitpeppar (eller efter smak)
  • 2 dl hasselnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en gryning massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
  3. Kavla ut eller tryck ut degen i en stor ugnsform.
  4. Nagga botten med en gaffel.
  5. Ställ formen kallt i ca 15 min.
  6. Strimla kasslern. Skölj purjolöken och skär den i tunna ringar. Fräs kassler och purjolök i en stekpanna. Pressa över apelsinerna och låt juicen koka in.
  7. Hacka nötterna om du vill.
  8. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Rör sedan i saffranet.
  9. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  10. Fördela kassler och purjolök i pajskalet, häll över äggblandningen och strö över nötterna.
  11. Grädda pajen i ca 25 min.
  12. Servera gärna med en god sallad.
  13. Smaklig måltid :)

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept