Kebab

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 hg lamm- eller nötfärs
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, citronsaft, salt och peppar. Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunnt sjok. Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss. Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka. Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor. Fyll pitabröd med köttet och lämpliga tillbehör.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…