Kisakakor

Em gammaldags spröd kaka med mustig smak av råg och havre. Fyllningen med apelsinsmak passar fint med själva kakan som också kan göras utan fyllning.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl havregryn
  • 1½dl rågsikt eller rågmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • ½dl kallt vatten
  • 125 gr smör
  • Fyllning:
  • 50 gr smör
  • knappt 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Rivet skal av 1 apelsin

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredinser i en skål.
  2. Tillsätt vatten och smör och arbeta ihop till en smidig deg.
  3. Vill du göra det enkelt för dig använd matberedaren och hacka ihop med knivtillsatsen.
  4. Låt degen vila kallt en stund.
  5. Kalvla ut degen, med krusavel på slutet, och ta ut runda kakor med mått.
  6. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175º tills de har fått svag färg, ca 6-8 minuter.
  7. Rör ihop fyllningen och lägg ihop kakorna två och två med lite fyllning emellan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…