Köttbullar med viltsmak

Roligt med lite annorlunda köttbullar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs (hälften av vardera nötfärs och mager fläskfärs)
  • 2 dl ströbröd
  • 5 dl standardmjölk
  • 1 ägg
  • 2 stora rivna gula lökar
  • 1 msk salt
  • ½ tsk mald vitpeppar
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 10 krossade torkade enbär
  • 1 dl vatten
  • Ev 1 msk potatismjöl
  • Matfett till stekning

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 minuter. Blanda färsen med ägg, riven lök, salt och kryddor. Späd med brödblandningen och vatten och arbeta in den i färsen. Forma till köttbullar. Verkar färsen för lös så tillsätter du ca 1 msk potatismjöl.
  2. Bryn köttbullarna vackert bruna runt om. Sänk värmen och efterstek dem tills de är färdiga eller låt dem eftersteka i ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ocmadde

Hamburgepaket

Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.