Köttfärsfyllda pannkakor

Ett recept som vi använder flitigt när barnen 17 resp. 9 år har sina träningspass eller utflyckter. Mycket omtyckta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pannkakor:
  • 5 dl lätt mjölk/sojamjölk
  • 1 1/2 dl dinkelsikt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk malen kanel
  • 4 ägg
  • 3 msk linfrön
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 dl strimlad röd paprika
  • 4 tsk rapsolja
  • 400 g stekt nötfärs max 10% fetthalt
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk chilipulver
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2-1 dl lättkesella
  • 2 msk tomatpuré
  • Inlagd fefferoni

Gör så här

  1. Pannkakor:
  2. Vispa samman smeten och låt den vila i kylen en stund. Stek tunna pannkakor i en teflonpanna i rapsolja
  3. Skala och finhacka löken, skölj och strimla paprikan och riv morötter. Fräs lök, paprika och morötter i rapsoljan i en kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt färsen och fräs ytterligare ca 5-10 minuter. Krydda med salt, peppar, chili och pressad vitlök. Ta av kastrullen från plattan och rör ner kesella och tomatpuré till en massa.
  4. Servera varje pannkaka ihoprullad med fyllning i. Om inte allt går åt så kyl/frys in pannkakor för sig och fyllning för sig. Vid servering fördela ett par matskedar fyllning i varje pannkaka, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö över hackad fefferoni och täck alltsammans med aluminiumfolie och värm i ugn i 250 grader i ca 10 minuter. Servera med en god sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr