Köttfärslimpa med gräddsås

God variation på köttfärslimpa med soltorkade tomater.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g köttfärs
  • 1 liten gul lök
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk timjan
  • 3 kvistar rosmarin
  • 300 g soltorkade tomater i olja, spara oljan
  • 2/3 dl mjölk
  • 2/3 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • Gräddsås:
  • 3 dl vispgrädde
  • 1½ msk kalvfond
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Ugn 175 grader.
  2. Finhacka löken, vitlöken, örterna och de soltorkade tomaterna.
  3. Blanda med mjölk, 1/3 dl av oljan från tomaterna och ströbrödet. Peppra och salta rikligt.
  4. Blanda med köttfärsen. Blanda ner äggen.
  5. Smöra en ugnsfast form, forma färsen till en limpa och lägg den i formen.
  6. Grädda i ugnen, tills köttet får en innertemperatur på 75°. Ta ut ur ugnen, låt vila ett par minuter men spara köttskyn.
  7. Häll grädden i en kastrull och tillsätt köttskyn. Smaka av med kalvfond, salt och peppar.
  8. Servera köttfärslimpan med gräddsås, sallad och färsk potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept