Köttfärspaj

God köttfärspaj

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gr margarin eller smör
  • 3 msk vatten.
  • Fyllning:
  • 500 gram nötfärs
  • 100 gram bacon eller rökt skinka
  • 1 gul lök
  • 3 röda paprikor
  • 1-2 tsk salt
  • 2 tsk mejram
  • 2 tsk basilika
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl créme fraiche.
  • Pensling:
  • Ägg

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör och vatten i en bunke. Platta ut degen till en rund kaka, låt vila i 3o min i kylskåp. Då degen vilar, tillred fyllningen.
  2. Skär bacon eller skinkskivorna i strimlor. Fräs dem med färsen i en stor stekpanna. Skala och hacka löken, tillsätt dem i stekpannan.
  3. Tärna paprikan och tillsätt dem plus de andra ingredienserna utom créme fraiche. Låt allt sjuda i ca 5 min och bland i créme fraiche.
  4. Häll röran i en pajform som är ca 25 cm i diameter. Kavla ut degen ca 2 mm tjock och skär eller sporra ut remsor ca 1 cm breda. Lägg dem som ett galler över fyllningen och en remsa runt kanten. (Det ska inte vara någon pajdeg i botten av pajen).
  5. Pensla degen med ett uppvispat ägg. Grädda pajen på galler i nedre
  6. delen av ugnen i ca 25 min på 225 grader.
  7. Servera pajen varm med en grönsallad, vitt vin eller mjölk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr