Köttfärspaj á la LeLi

Min mamma bjuder ofta på denna rätt och man kan inte annat än älska den!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 400 g köttfärs
  • 1 purjolök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 dl ketchup
  • ½ buljongtärning
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk

Gör så här

  1. Ugn: 200º.
  2. Pajskal:
  3. (1½ sats för normalstor långpanna).
  4. Kör margarin, vetemjöl och vatten i matberedare. Tryck ut i en form och nacka hål med gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
  5. Fyllning:
  6. (1½ sats om du valt långpanna)
  7. Stek köttfärsen. Rör ner purjolök, vitlöksklyftor, ketchup, buljontärning, vatten och curry. Låt koka ihop ett tag. Häll sedan över det förgräddade pajskalet.
  8. Vispa ägg, mjölk och riven ost. Häll detta över fyllningen och stoppa sedan formen i ugn 30 minuter.
  9. OBS!! Servera tillsammans med grönsallad. Det gör sig så bra till pajen.

Kommentarer

Den var god, MEN på took för mycket ketschup för min smak. Hade räckt med 1 dl, eller lite mindre.. Men gott var det:)

Liknande recept