Köttfärspaj med smörgåsgurka

Någon gång på 80-talet hade en kompis mamma gjort den här pajen som vi blev en klar favorit! Ursprungligen kom receptet från en veckotidning men den är borta nu så jag har gjort den efter mitt minne, tycke och smak.....

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg (Tinas):
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ dl mjölk
  • Fyllning:
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor (efter smak)
  • ½ dl tomatpurè
  • ½ dl chilisås
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • Salt
  • Peppar
  • Smör/margarin till stekning
  • Osttäcke:
  • 2 burkar (400 g) crème fraiche
  • 2-3 dl riven ost
  • Cayennepeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen så att du får en smidig deg. Kavla ut och lägg i en smord pajform.
  2. Pajskalet behöver inte förgräddas.
  3. Hacka den gula löken och bryn den tillsammans med köttfärsen. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, chilisås och smörgåsgurka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fyllningen i pajskalet.
  5. Blanda creme fraiche och ost till en jämn smet. Krydda med lite cayennepeppar. Klicka ut ostsmeten på pajen och bred ut den till ett jämn lager.
  6. Dekorera gärna pajen med tomatskivor.
  7. Grädda pajen i ca 200 grader tills du har en fin jämn gyllenbrun färg - ca 20 min.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…