Köttfärssås à la Sara

Mustig köttfärssås som går utmärkt att frysa. Kalvfond och rödvin får den att smaka som om den puttrat i timmar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g mager köttfärs
  • 1 msk matfett, gärna olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 3 tomater, gärna plommontomater
  • 1 stor morot
  • 1 burk krossade tomater, gärna ekologiska
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kalvfond
  • 0,5-1 dl rödvin
  • 2-3 msk ketchup
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Italiensk salladskrydda
  • Paprikapulver
  • Socker
  • Curry

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och grovhacka tomater och lök. Lägg vitlök, gul lök och tomater i lite matfett i en het stekpanna. Klicka ner tomatpurén och låt grönsakerna mjukna i matfettet. Löken skall ej ta färg.
  2. Bryn sedan köttfärsen i lökröran. Tillsätt sedan krossade tomater, kalvfond, ketchup och rödvin. Smaksätt med en nypa salt, rikligt med grovmalen svartpeppar, lite salladskrydda, socker och paprikapulver. Dofta över currypulver. När såsen puttrat en god stund och spaghettin är i princip klar, vänd ner den finrivna moroten. Rör om och servera med nykokt spaghetti, en god grönsallad och grovriven parmesan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr