Köttpiroger deluxe.

Jättegoda piroger som är perfekta till kvällsmys eller utflykten. De är väldigt mättande och smakar smaskens med grönsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pirogdeg.
  • 50 gram smör.
  • 2 dl mjölk.
  • 1 tsk salt.
  • 50 gram torrjäst.
  • 2 ägg ( spar lite till pensling)
  • Ca 9 del mjöl (spar 1 dl till utbakning).
  • Fyllning:
  • 300 gram nötkött.
  • 2 st scharlottenlökar.
  • 2 msk tomatpuré.
  • 2 msk kalvfond.
  • 1 msk mjöl.
  • 0,5 dl grädde.
  • 0,5 dl hackad persilja.
  • Salt och peppar.

Gör så här

  1. Smält smöret och späd ut med väskan tills den är ca 40 grader.
  2. Häll ner 8 dl mjöl i en degbunke och blanda med torrjäst och salt..blanda i äggen.
  3. Blanda ordentligt och häll ner degspadet. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Hacka lök och fräs på i en panna med smör.
  6. Skär köttet i mindre bitar och bryn tillsammans med löken.
  7. När köttet är genomstekt tillsätt tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt puttra en liten stund innan mjölet tillsätts.
  8. Späd ut med grädde och låt puttra en stund. Tillsätt persilja.
  9. TIPS: Mixa fyllningen en stund för att få en lättjobbad massa som får med sig alla smaker och är mer enkel att äta.
  10. Piroger:
  11. Dela upp degen i 12 bitar och kavla ut dessa till ovala 1 cm tunna bitar. Lägg på en klick fyllning.
  12. Vik över de längsta sidorna på bägge sitor men spar mittenpartiet med fyllning öppet. Vik sedan över kortsidorna och krama ihop dessa med fingertopparna. Pirogerna kan även vikas som halvmånar och tillslutas med hjälp av en gaffel. Låt jäsa i 10 minuter. Strö över riven ost och pensla med ägget som blev över.
  13. In i ugn 200 grader i 20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…