Kryddiga citronbullar

Jättegott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Vetedeg:
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk hjorthornsalt
  • Ca 15 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 1/2 msk malen kanel
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Pensling och garnering:
  • 1 ägg
  • Strö- eller pärlsocker

Gör så här

  1. Rör matfett och socker poröst.
  2. Värm mjölken försiktigt till ca 37 grader (fingervarmt). Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt ett par matskedar av matfettsblandningen och därefter kardemumman. Blanda sist ner hjorthornssalt och så mycket vetemjöl att degen blir ganska lös. Arbeta degen slät och låt den vila övertäckt i bunken ca 30 minuter.
  3. Tillsätt den sparade matfettsblandningen och resterande mjöl. Arbeta degen blank och smidig. Dele degen i två lika delar. Kavla ut dem rektangulära. Blanda matfett, socker, kanel och rivet citronskal till fyllningen och bre smeten over över den utkavlade degen. Rulla ihop degrektanglarna, skär i skivor och lägg i bullformar.
  4. Låt bullarna jäsa till knappt dubbel storlek, ca 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla de färdigjästa bullarna med lätt vispat ägg och strö över socker.
  7. Grädda i ca 10 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…