Lättbakade bullar

Med fyllning i smör, socker och korinter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kardemumma eller 1 pkt saffran
  • ca 8 dl mjöl
  • Fyllning:
  • 50 g mjukt smör eller margarin
  • ½ dl socker
  • ½ dl korinter
  • Garnering:
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel

Gör så här

  1. Ugn: 250 grader
  2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det bli fingervarmt.
  3. Rör ut jästen och häll den i mjölken. Tillsätt saffran eller kardemumma, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt. Rör ihop fyllningen. Klicka ut smeten i folieformar. Lägg fyllningen i en sprits och tryck ner lite fyllning i varje bulle. Låt jäsa
  4. 30-45 minuter.
  5. Grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
  6. Penslas med uppvispat ägg. Häll på pärlsocker och hackad mandel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@maahl

LCHF Frallor

Är inte alls lika kompakta som LCHF-bröd brukar bli och smälter i munnen. Avnjuts förslagsvis nybakta med smör och gräddost. Fungerar utmärkt som hamburgerbröd…

@sparv

Mjölkfria bullar

Underbart mjuka och goda bullar utan mjölk och ägg. Kan även göras glutenfritt om man byter ut mjölet mot 500 g glutenfritt mjöl.

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr