Lilian Mannerströms fantastiska köttbullar

Urgoda är dessa köttbullar... De kan ta sin tid att laga, men kämpa på, avnjut och frys in resten!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 800 g blandfärs
  • 2 dl gräddmjölk (1 dl mjölk och 1 dl vispgrädde)
  • 2 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 dl vatten
  • 4 medelstora kokta potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 msk ansjovisspad
  • 4 msk konc. kalvfond
  • 2 msk Kikkoman soya
  • Smör att steka i
  • 1 msk flingsalt
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop gräddmjölk, ströbröd, ägg och vatten till en smet. Låt stå en stund. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun. Mosa sönder potatisen med en gaffel. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med kryddor. Provstek en köttbulle för den rätta kryddningen. Ett tips från Mannerström är att fylla en sprits och sen enkelt sprits ut lagom stora bollar. Stek de sedan gyllenbruna i smör.
  2. Till servering:
  3. Rårörda lingon
  4. Gräddsås
  5. Pressgurka

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr