Ljus chokladpralin med vaniljtryffel

Detta måste man bara prova

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g ljus choklad
  • 200 g ljus mjölkchoklad av bra kvalité
  • 25 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk flytande honung
  • 1 vaniljstång
  • 30 ischokladformar

Gör så här

  1. Smält 100 gram av den ljusa chokladen i vattenbad.
  2. Skeda i lite choklad i folieformarna, en i taget, vicka runt chokladen i formen så att den helt täcker sidorna. Du kan också pensla med en liten pensel.
  3. Ställ formarna kallt en stund.
  4. Finhacka mjölkchokladen. Dela smöret i mindre bitar och lägg smör och choklad i en bunke.
  5. Häll grädde och honung i en liten tjockbottnad kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och lägg i den. Koka upp grädden. Ta ur vaniljstången men skrapa i fröna med en liten sked, och häll vaniljgrädden över chokladen. Rör ihop till en slät smet.
  6. Låt den svalna något.
  7. Klicka ner mjölkchokladen i formarna, jämna till ytan lite med baksidan av skeden. Ställ i kylen att stelna.
  8. Smält resten av den ljusa chokladen, låt den svalna. Skeda chokladen över pralinerna så att hela ytan täcks.
  9. Låt pralinerna stelna helt innan du försiktigt lossar folieformarna. Vänd dem upp och ner och pudra gärna lite florsocker över.
  10. Förvara svalt eller i kylskåp.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…