Lövbiffsgratäng med purjo och ädelost

Enkel gratäng med rotfrukter, purjolök, ädelost, grädde och strimlad lövbiff.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 275 g skivade rotfrukter: kålrot, morot, palsternacka, tinade eller färska och förvällda
  • 1/2 strimlad purjolök
  • 100 g skivade champinjoner
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 400 g strimlad lövbiff
  • Sås:
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk idealmjöl
  • 140 g riven ädelost
  • 1/2 mörk oxbuljongtärning
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • Servera med:
  • Pasta

Gör så här

  1. Ugn 225º.
  2. Lägg förvällda rotfrukter i botten på en ugnssäker form. Fräs purjolök, champinjoner och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Lägg dem ovanpå rotfrukterna.
  3. Fördela råa strimlor av lövbiff ovanpå grönsaksbädden. Stek dem inte för då blir köttet torrt! Det räcker med tiden i ugnen.
  4. Koka en sås av mellangrädde, idealmjöl, ädelost och buljongtärning. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten och buljongtärningen ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter. Häll såsen över köttstrimlorna och ställ sedan ugnsformen i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med sallad och kokt pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…