Mammas köttbullar

Saftiga och goda vardagsköttbullar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 400 g blandfärs
  • ½ rivet korvbröd, vitt bröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • 1½ krm vitpeppar
  • ca 2 msk råriven gul lök

Gör så här

  1. Riv ett halvt korvbröd på rivjärn, lättast går om korvbrödet är fryst, det går också bra med polarbröd eller annat vitt bröd.
  2. Köttbullarna blir saftigare med bröd istället för ströbröd.
  3. Blanda rivet vitt bröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman med en gaffel, men bara tills allt är väl blandat. Om färsen arbetas för mycket blir den seg.
  4. Rulla lagom stora ”bullar”. Doppa fingrarna i vatten så fastnar inte smeten.
  5. Stek köttbullarna i margarin. Skaka pannan så de blir stekta runt om.
  6. Servera gärna med potatis, lingonsylt och en god sås.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr