Mandel- och pistagekrokant

Gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 msk sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk kakao
  • 1 msk sötmandel, grovhackad
  • 2 msk pistagenötter, grovhackade
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjöl, kakao och nötter i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och koka ytterligare 5 minuter under omrörning. Häll upp smeten på bakplåtspapper i en långpanna och bred ut den så att den blir cirka 1/2 centimeter tjock.
  2. Låt smeten stelna i kylen medan du smälter chokladen i vattenbad. Häll chokladen över krokanten och låt allt stelna i kylen i cirka 20 minuter. Skär eller bryt sedan i mindre bitar

Kommentarer

Dom var goda. Behövs starka tänder! Chokladen ville inte riktigt sitta kvar på alla bitar när jag delade upp kakan med kniv, men det satt ihop på de flesta bitarna. Men jag tycker inte att det gör så mycket - man lägger allt i en skål och äter det man får upp!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…